VAŽNO

Svaki dan rengen snimanje (RTG), rengen pluća, pregled kod pulmologa, imunologa, kao i snimanja ultrazvukom.

Zakažite bez čekanja, svaki dan. Nalazi gotovi za 30 minuta.


Koje hiperbarične komore zaista leče i daju očekivane rezultate

Pročitajte razlike između "mekih komora" (oxy kapsula) i pravih hiperbaričnih komora

hiperbarična komora

Reumatologija: Dijagnostika i lečenje

U svoju ponudu Praksis ordinacija je uvela i reumatologiju. Tako da smo u naš tim, uveli stručnjaka koji najbolje poznaje ovu medicinsku oblast i uspešno otklanja probleme.

hiperbarična komora

Dr Milanka Ušćumlić je specijalista fizikalne medicine i rehabilitacije, i stručnjak sa višegodišnjim iskustvom u oblasti medicinske akupunkture. Uža specijalnost joj je reumatologija. Bila je angažovana tokom značajnog dela karijere kao reumatolog u Specijalnoj bolnici za reumatske bolesti u Novom Sadu („Jodna banja“).

hiperbarična komora

Dijagnostika, lečenje i progres uz ordinaciju Praksis

Reumatologija: Reumatologija je grana medicine koja se bavi dijagnozom i lečenjem bolesti vezivnog tkiva, autoimunih bolesti i oboljenja mišića i zglobova.

Bolesti koje leče ovom metodom: Bolesti kao što su reumatoidni artritis, osteoartritis, lupus, giht, ankilozirajući spondilitis, sistemski eritemski lupus (SLE) i druge autoimune i inflamatorne bolesti vezivnog tkiva.

Bolesti koje leče ovom metodom: Bolesti kao što su reumatoidni artritis, osteoartritis, lupus, giht, ankilozirajući spondilitis, sistemski eritemski lupus (SLE) i druge autoimune i inflamatorne bolesti vezivnog tkiva.

Dijagnostika i lečenje: Različite dijagnostičke metode, uključujući kliničke pregleda, laboratorijske testove i slikovne metode. Lečenje može uključivati lekove, fizikalnu terapiju i upravljanje simptomima.

hiperbarična komora hiperbarična komora

Reumatologija je medicinska specijalnost koja se bavi dijagnozom i lečenjem bolesti vezivnog tkiva, autoimunih bolesti i drugih oboljenja mišića i zglobova. Reumatolozi su specijalizovani lekari koji se bave širokim spektrom stanja, od degenerativnih bolesti do autoimunih oboljenja. Evo ključnih informacija o reumatologiji:

Bolesti koje leče reumatolozi: Reumatolozi se bave dijagnozom i lečenjem različitih bolesti, uključujući reumatoidni artritis, osteoartritis, lupus, giht, Behterovu bolest, ankilozirajući spondilitis, sistemski eritemski lupus (SLE), sklerodermiju i druge autoimune i inflamatorne bolesti vezivnog tkiva.

Dijagnostika: Reumatolozi koriste različite dijagnostičke metode kako bi identifikovali i potvrdili različite reumatske bolesti. To uključuje fizički pregled, laboratorijske analize, rendgenske snimke, magnetsku rezonancu (MRI), ultrazvuk i druge dijagnostičke metode.

Lečenje: Terapija koju primenjuju reumatolozi može uključivati lekove, fizikalnu terapiju, upravljanje simptomima i rehabilitaciju. Lekovi uključuju analgetike, nesteroidne antiinflamatorne lekove, imunosupresante, u zavisnosti od vrste bolesti i individualnih potreba pacijenta.

hiperbarična komora hiperbarična komora

Reumatološki pregledi Novi Sad

Naša ordinacija prati pacijente tokom vremena kako bi procenili efikasnost terapije, prilagodili je prema potrebama pacijenta i kako sprečili ili rano dijagnostikovali eventualne komplikacije.

Reumatologija je ključna u dijagnostikovanju i lečenju stanja koja zahvataju mišićno-koštani i vezivni sistem. Rano otkrivanje i pravovremeno lečenje reumatskih bolesti često dovode do boljih ishoda i poboljšanja kvaliteta života pacijenata. Ako vam je potreban pregled ili dijagnostika, možete nas kontaktirati i zakazati pregled. Najvažnije je krenuti u proces, nakon toga je sve lakše.